You are currently viewing Havetips for begyndere – sådan kommer du godt i gang

Havetips for begyndere – sådan kommer du godt i gang

Havearbejde kan være en afslappende og inspirerende aktivitet, men det er ikke altid lige let at komme i gang. Hvis man aldrig har haft en have før, eller hvis man har brug for tips til, hvordan man passer sin have bedst, så læs med her.

Hvilke haveredskaber skal man have?

Det er ikke nødvendigt, at have et stort udvalg af haveredskaber, for at kunne pleje og passe sin have. Der er dog en række forskellige redskaber, som kan gøre arbejdet i haven lettere, mindre anstrengende og mere behageligt: Med grensaks, hækkeklipper og græsslåmaskine kommer man langt.

En lille grensaks er eksempelvis god til at beskære buske og træer med, mens en plæneklipper eller en græsslåmaskine er nødvendig for at holde græsset pænt og kort.

Med en hæk er andre haveredskaber som f.eks. en hækkeklipper også gode at have, når hækken skal holdes nede og klippes.

Hold haven

Det er også vigtigt, at holde sin have og tilse den dagligt, for at den er smuk og velpasset at se på, så man og kan nyde den og slappe af i den. Derfor er det væsentligt at huske, at vande planterne, beskære buske og træer, samt fjerne ukrudt regelmæssigt.

Hvis man ikke passer sin have, kan det medvirke til, at planterne dør, og at ukrudtet tager over. Derfor er det en god idé, at investere i de rette haveredskaber, som en hækkeklipper, ukrudtsbrænder og selvfølgelig en skovl, så arbejdet med at holde og passe haven går som en leg, og er en fornøjelse.

Investér i gode havemøbler

Udover haveredskaber er havemøbler også gode at have i haven, når det er tid til at nyde den. Det er nemlig altid hyggeligt, at have gæster over, og det er endnu bedre, når man kan nyde det gode vejr i haven. Med et par flotte havemøbler kan man med havemøbler skabe en hyggelig atmosfære, hvor man kan slappe af.

Nogle møbler er nemmere at vedligeholde end andre, og nogle tager mere plads end andre. Derfor bør man overveje sine behov og havens størrelse, før man køber havemøbler. Hvis man har en stor familie eller ofte har gæster på besøg, kan det være en god idé, at investere i nogle store havemøbler som eksempelvis en sofa eller et spisebord med masser af plads til alle.

Hvis man derimod har begrænset plads i haven eller ønsker at undgå for meget vedligeholdelse, kan det være en bedre idé, at købe nogle mindre havemøbler i vedligeholdelsesfrie materialer.

Holder man sin hæk i skak med sin hækkeklipper, så den ikke bliver stor og uregerlig, kan man vinde meget plads, så man kan få mere luft til havemøbler og bevægelse.